Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Vladimíra Krčméryho: Epidémia vo svetle Božieho zjavenia

.vladimír Krčméry .stĺpčeky .otázky tropického lekára

Často sa ma pýtajú, či nám hrozí taliansky scenár pandémie COVID-19 a či nám karanténa pomôže predísť rozšíreniu nákazy. 

Komentár Vladimíra Krčméryho: Epidémia vo svetle Božieho zjavenia Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vtedy odpovedám, že ak sa v nejakom meste objaví potvrdený vírus, tak nie celé mesto, ale to zariadenie, nemocnica, domov sociálnych služieb alebo iná inštitúcia idú do karantény a v meste nastupuje špeciálny režim. Treba počítať s tým, že sa zrušia všetky podujatia nad päťdesiat ľudí a takisto sväté omše. Takéto opatrenia musia prísť a čím to bude neskôr, tým to bude horšie. 

Nemusíme sa pripravovať na to až tak veľmi materiálne, že vykúpime obchody, treba sa pripraviť hlavne duševne. Veľmi pekné články o tom napísali matematici, ktorí vymodelovali prognózu, ako to bude vyzerať. Samozrejme, nie je to absolútna pravda, lebo medicína a veda sú medzi zemou a nebom. 

„Vždy, keď príde epidémia, nájdete riešenie.“

Pochopiť úlohu tejto epidémie vo svetle Božieho zjavenia je pritom jednou z kľúčových otázok tejto doby. Odporúčam všetkým tým, ktorí majú čas, troška sa ponoriť do filozofie a odpovedať si na otázku, ako to celé bude ďalej pokračovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite