Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Korona a žraloky

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Obtierali sa okolo nás ako nevinné mačiatka. Bolo nás deväť. Ich asi tridsať. A neboli to mačiatka, ale žraloky. Zatekalo mi do masky na očiach, podchvíľou sa mi do šnorchla naberala slaná voda a z tmy sa na mňa v tesnej blízkosti vynárali dvojmetrové žraloky.

Očami Doroty Nvotovej: Korona a žraloky Natália Ložeková / natalialozekova.sk

toto je teraz tiež moja práca. Ukecať moju posádku, že je bezpečné zobrať ich na miesta, kde pocítia skutočný život, skutočný prúd krvi vo svojich žilách. Je ťažké konkurovať endorfínom zo smartfónov a virtuálneho života, je ťažké konkurovať pohodlnosti, lenivosti… Veľa ľudí radšej ide na cestovateľské kino než do terénu štverať sa po Himalájach či šnorchlovať sa v noci so žralokmi. No aj tu platí staré známe: realite sa nič nevyrovná.

Pocit sa nedá odfotiť na Instagram a keď plávate v tmavej vode s tridsiatimi žralokmi, je to celkom iný pocit. Snažím sa odolať pokušeniu vystreliť si zo svojich klientov a zdrapnúť niekoho zozadu za nohu. Vieme, že títo fešáci sú neškodní, no každý má niekde vzadu v hlave plagát filmu Čeľuste. Zopár žralokov ešte aj teraz v noci krúži okolo našej lode, na ktorej sa už týždeň plavíme po Maldivách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite