Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Politika v čase korony

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Juraj Mesík bol celkom prvý. Už prvý marcový týždeň až apokalypticky varoval pred hrozbami korony. Nie som apokalyptik, ale myslím, že vôbec prvé opatrenia urobil Juraj Droba práve na základe Mesíkovho varovania.

Komentár Petra Zajaca: Politika v čase korony Natália Ložeková / natalialozekova.sk

inokedy kulantný Róbert Mistrík sa v piatok vyjadril na svoje pomery neobyčajne ostro a povedal, že „na prahu bezprecedentnej krízy by mali rozhodovať a situáciu ovplyvňovať kompetentní politici, no namiesto toho naši ľudia buď počúvajú srdcervúce odkazy, alebo sa strácajú v dezorientovaných vyhláseniach“.  

V prvom prípade mal Mistrík na mysli uslzeného Matoviča, v druhom rozšafného Pellegriniho. Tomu nevyhovovalo, že Angela Merkel sa obáva rozšírenia vírusovej infekcie na 60 či 70 percent nemeckého obyvateľstva. Sedela pritom vedľa profesora berlínskej Charité Christiana Drostena. Reprodukovala jeho názor a potom aj nesporný postup, ako spomaliť šírenie korony, odľahčiť zdravotnícke zariadenia, získať čas na prípravu účinnej vakcíny a pomôcť ochromenej ekonomike. 

„Za slušné Slovensko však zvíťazilo. Vykonalo v zápase proti korupcii viac ako všetky politické strany dokopy.“

Necítim sa kompetentný ďalej to rozmazávať. Nie sme v tom však sami. Trump hádže zodpovednosť na Európanov, Číňania konšpirujú o americkom záškodníctve, a to sa ešte nedostala korona do Putinovho Ruska, Erdoğanovho Turecka a neprepukla v tureckých, gréckych a libanonských utečeneckých táboroch ani v Afrike.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite