Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Objektívom Terezy Nvotovej: O voľbách inak

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Na Antarktíde je 20 stupňov Celzia. Môže sa vám to zdať už otravné, pretože mediálna politika znie – story vyčerpať a posunúť sa na ďalšiu –, no táto jedna nepríjemná nemá konca kraja. Možno ste sa už naučili preskakovať články o klimatických zmenách.

Objektívom Terezy Nvotovej: O voľbách inak Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ja to robím niekedy tiež, nie vždy som schopná zvládnuť tú ťaživú úzkosť z bezmocnosti, ktorá po ich prečítaní vo mne zostane. 

Teraz je však všetko inak. Na okamih nebudeme tí bezmocní. Dňa 29. februára to budeme my, kto rozhodne, čo bude s budúcnosťou, a teraz nehovorím o nasledujúcich štyroch rokoch, ale o budúcnosti našich detí. Sme síce malá krajina, ktorá sama osebe klimatickú krízu nezastaví, no stále ide o veľa. Slovensko môže prísť až o polovicu vodných zdrojov. Hrozia časté povodne, drastické niekoľkoročné suchá, požiare a v krajnom prípade aj tornáda. Skoro všetky kandidujúce strany sa teraz tvária, že sú zelené, no treba vedieť rozoznať „greenwashing“ od reálnej zelenej politiky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite