Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Tri otázky krátko pred voľbami

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Na tomto mieste opakovane zaznievalo, že voľby dopadnú dobre, takže éra Smeru a uneseného štátu sa skončí. Viacerí neverili, bola tu najmä obava z dua Fico-Kotleba, no teraz, krátko pred rozhodnutím, je zmena zreteľná. Ale...

Štefan Hríb: Tri otázky krátko pred voľbami Natália Ložeková / natalialozekova.sk

prvou otázkou týchto volieb vždy bolo, či sa opozícii podarí poraziť garnitúru, politicky zodpovednú za korupciu ako zmysel vlády, únos štátu, katastrofu v zdravotníctve a školstve a vraždu dvoch mladých ľudí. Z posledných prieskumov je už takmer isté, že toto sa podarí a opozícia postaví vládu, ktorá urobí dobrý posun v spravodlivosti. Prvá otázka je teda zodpovedaná.

Druhou otázkou týchto volieb vždy bolo, či opozícia získa takú väčšinu a zostaví takú vládu, ktorá sa vzhľadom na rozdielny pohľad na svet nerozpadne na kultúrnych vojnách. Aj táto otázka vyzerá zodpovedaná nádejnejšie, než sa ešte nedávno zdalo. Zdá sa totiž, že vznikla rozumná dohoda na spoločnom postupe a prioritách. Fajn, .týždeň tlieska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite