Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Evy Lavríkovej: Ideme na cestu po Slovensku

.eva Lavríková .stĺpčeky .za slušné slovensko

Koniec januára trávime prípravami. Predvolebné bilbordy stoja na každom rohu, kampaňové videá sa nedajú prehliadnuť, je zrejmé, čím krajina žije. Otázne je, ako sú voľby vnímané. 

či ako boj, ktorý treba vyhrať; ako hrozba alebo ako nádej; či ako zásadná úloha pri nikdy nekončiacej sa snahe o lepšie spravovanú krajinu. Chceme prispieť k tomu, aby to bolo to posledné a aby táto úloha bola nádejná. Vydávame sa preto na cestu po Slovensku.

Na poslednej porade dvaja pokašliavajú, jedna je nachladnutá. Február. Človeku sa žiada prečkať ho pri dobrej knihe pod perinou, nie stráviť ho na rozbitých cestách tejto malebnej krajiny. Nemôžeme si to však dovoliť, tento rok bude najkratší mesiac napriek prestupnému dňu ešte rýchlejší ako zvyčajne. Všetci musíme spraviť, čo je v našich silách, aby jeho záver nebol smutným prísľubom nastávajúcich čias.

Vyzdvihujeme auto, zisťujeme technické nedostatky, riešime výmenu auta. Na nové dávame spraviť polep „Za slušné Slovensko“ a heslo, pod ktorým spolu s mnohými ďalšími iniciatívami tieto aktivity robíme: Tu & teraz, voľby 2020. Chystáme tlačovku. V piatok aj so spomínanými iniciatívami stojíme na Námestí SNP a ohlasujeme svoje ďalšie plány. Ľudia z ostatných iniciatív nám prajú šťastnú cestu; pýtajú sa, ako nám môžu pomôcť; sľubujú, že sa na časť cesty pripoja; sľubujú účasť na zhromaždeniach 21. februára.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite