Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strach z extrému? Nie!

.štefan Hríb .názory .editorial

Strach je deštruktívny spoločník. A ten strach, ktorý cítiť nad prieskumami verejnej mienky, navyše veľmi zle radí. Lebo poraziť treba Smer, nie jeho extrémistických pomocníkov.

Štefan Hríb

čísla z prieskumov možno hodnotiť dvojako – pocitmi alebo rozumom. Pocity hovoria, že krajina, v ktorej vedie Smer a dobiehajú ho fašisti, je stratená. Ale rozum hovorí o tých istých prieskumoch presný opak – krajina, kde politická mafia nevie získať väčšinu už ani s Kotlebom, je zachránená. 

Prihováram sa za rozum, pretože má lepšie argumenty. Lebo aby sme nezabudli – v roku 1998, ktorý dnes vnímame ako triumf občianskej spoločnosti a reformných strán, získali Mečiarovo HZDS a Slotova SNS spolu 36 percent hlasov, a dnes majú Smer, SNS a Kotleba v prieskumoch spolu tiež okolo 36 percent hlasov. Vtedy to znamenalo Mečiarovu porážku, koniec Lexovej mafie a triumf západnej orientácie Slovenska, tak prečo by to dnes malo znamenať čosi iné? Prečo ten priveľký strach z fašistického Slovenska, keď opozícia má dokonca aj bez Kollára viac?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite