Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kuffov problém a Roma aeterna

.michal Oláh .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Záver roka priniesol najväčšej slovenskej cirkvi niekoľko nádejí na zmenu – hlavne personálnu. Začnime Mariánom Kuffom. 

Kuffov problém a Roma aeterna Branislav Bibel/SITA

o jeho politickej angažovanosti, spájaní s kotlebovcami, budovaní insitnej politickej strany KDŽP a všakovakých kultúrnych vojnách, v ktorých sa rozhodol bojovať, už písať nechceme. V polovici novembra proti nemu verejne zasiahol predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský zákazom angažovať sa v politike. Akokoľvek. Kuffa sľúbil, že poslúchne. 

Deň na to vychválil v kázni Trnavskej novény za účasti biskupov, kňazov a stoviek veriacich predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka. Je to vraj dobrý politik a chlap, čo drží slovo. 

Na podobné politologické lapsusy sme si už u Kuffu zvykli. Po vypočutí celej kázne sa však nedá ubrániť presvedčeniu, že problém žakovského farára je oveľa hlbší ako len politický. Je duchovný. V celom príhovore veriacim vyskloňoval slovo „liberalizmus“ až päťdesiatosemkrát a Ježiša Krista popritom spomenul iba päťkrát. Na kňaza, hlásateľa radostnej zvesti evanjelia, zvláštny jav.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite