Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: 2019

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Bol to dôležitý rok. Odhalil o nás viac, než je nám milé, ale práve tým pripravil Slovensko na zmenu, ktorá je na dosah. Tá pravda bola občas naozaj krutá, ale bez nej by sme boli stratení v naivite o povahe tohto štátu.

Štefan Hríb: 2019 Natália Ložeková / natalialozekova.sk

roku 2019 dominovali tri kľúčové sebaodhalenia.

Prvé masívne odhalenie priniesol balík správ z Threemy a ďalších komunikácií, z ktorých bolo Slovensko opakovane v šoku. Svedectvo o fungovaní inštitúcií, ktoré sa majú starať o spravodlivosť, no v skutočnosti ju ničia, bolo naozaj otrasné, ale prečo ten šok? Veď o spravovaní tejto krajiny bolo už pred Threemou a dokonca aj pred vraždou Jána a Martiny dosť informácií. Zneužívanie prokuratúry cez Trnku, Tichého, Šufliarskeho, Kováčika a im podobných sa predsa nestalo včera, harabinizácia súdnictva, mravná katastrofa v Súdnej rade a „naši ľudia” na všetkých úrovniach súdov tiež nie. A ani dvaja vyšetrovatelia, ktorí pomáhali Kočnerovi, nie sú v polícii výnimkou – stačí si spomenúť na Bašternákovo dlhoročné pôsobenie a činy polície. Rok 2019 to všetko len vyniesol na prudšie svetlo. Toto je Slovensko, takto funguje, nie sme premiantmi strednej Európy, sme unesený, zneužitý a rozkrádaný štát. Toto poznanie je pre rok 2020 kľúčové, a ak ho rozumne spracujeme, zmena vo februári 2020 je istá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite