Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Antona Kantora: Nový deň

.anton Kantor .stĺpčeky .za slušné slovensko

Tieto parlamentné voľby budú iné než všetky slobodné pred nimi. Ony rozhodnú, či náš nový svet bude temný a temnejší, než si dokážeme dnes predstaviť, alebo prinesú nový deň, ktorý začne naprávať zlo nivočiace našu krajinu.

mečiar chcel byť Lukašenkom, ale Harabin s Kotlebom sú temní páni, ktorí v spojení so zdochýnajúcim Smerom zničia i to posledné. Ide im o veľa: o existenciu a celý ich skazený svet.

Dnes už nestačí presviedčať samých seba. Musíme sa presvedčiť navzájom. Ísť hlboko do svojich komunít, tých ostatných i všade navôkol. Jasne sa postaviť za demokraciu a za jej esenciu: slobodu!

Ak nechceme na posledné tri dekády spomínať ako na to najlepšie obdobie našich životov, musíme vykonať, čo je naša občianska povinnosť – musíme zmeniť kurz dejín. Raz sa nás ďalšie generácie opýtajú, či sme sa zbláznili, že sme dokázali tolerovať režimy, ktoré nám vykradli krajiny i hlavy. Budú klásť nepríjemné otázky, tak ako sa my pýtame našich predkov na rok  1968. My však, na rozdiel od nich, odpoveď mať nebudeme. My sme predsa nežili v totalite, či áno?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite