Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Neprimerané Slovensko?

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Kandidátky sú uzatvorené, parlament končí, je pred Vianocami. Žiadalo by sa trochu pokoja pred finálovým kolom o povahu Slovenska. Lenže dominuje neprimeranosť – slov aj činov.

Štefan Hríb: Neprimerané Slovensko? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

aké iné, než neprimerané je obvinenie predsedu Smeru z podpory extrémizmu? Niežeby extrémizmus už dlho nepodporoval, stačí spomenúť jeho slová o Sorosovi a prevrate. Jeho chápavé slová o Mazurekovi sú mrazivé. Ale obviniť ho dva mesiace pred voľbami je natoľko neproporčné k mnohým iným slovám a činom, že to vyvoláva otázku, aký bude efekt a komu to poslúži.

Aké iné, než neprimerané je obvinenie predsedu Za ľudí z krátenia daní? Niežeby bol predseda Za ľudí nedotnuteľný, padni komu padni. Ale jeho aktuálne obvinenie sa úplne vymyká postupu voči podnikateľom v podobných situáciách, napokon, veď práve preto vyhovel až tretí vyšetrovateľ v poradí. Znovu – komu to poslúži?

Aké iné, než neprimerané je najnovšie vyjadrenie Igora Matoviča k obvineniu svojho opozičného spojenca? Šéf OľaNO píše, že zatiaľ čo jeho obviňovanie z daňových únikov zo strany Fica bolo nefér, „Kiskova firma si skúsila zo štátu neprávom cucnúť stovky tisíc eur na úkor obyčajných ľudí“. Niežeby si mali opoziční lídri zakrývať oči nad vlastnými problémami, ale robiť smeráckym slovníkom dva mesiace pred voľbami z Kisku daňového podvodníka je čo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite