Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V triede sestry Hermany: Teraz je ten čas

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Nepatrím k predčasne narodeným deťom. Poznám však mnoho rodičov, ktorí takéto deti majú. Potom tie deti vidíte v dospelosti a hovoríte si, že veď to nič nie je. Je to dieťa ako každé iné. Nie je to však pravda. 

V triede sestry Hermany: Teraz je ten čas Natália Ložeková / natalialozekova.sk

to predčasniatko je takou nebeskou rosou. Prinúti rodinu spomaliť, hľadať iné riešenia. Mať doma predčasniatko je, akoby prišli Vianoce v októbri. Síce viete, že prichádzajú, ale ešte nie ste pripravení – ani mentálne, ani fyzicky, ani darčeky ste nekúpili. Prišli sviatky a vy viete, že ešte nenastal čas, že je to síce radosť, ale trochu aj sklamanie, lebo nie ste pripravení. A tak isto nie je pripravené vaše okolie. Pri tom dieťati budete mať dlho pocit, že ešte stále nenadišiel ten správny čas, že stále akoby mešká – s jedením, s učením, s pochopením, so sústredením.

Pred pár dňami som mala možnosť rozprávať sa s mužom, ktorý bol počas Sviečkovej manifestácie v roku 1988 vo väzení. Pýtal sa ma na moje spomienky a ja na jeho. Ja som si pamätala Angeliku v telke, plný kostol v piatok na dedine. On vypočúvaciu celu a nervozitu svojich väzniteľov. Ja dieťa, on zrelý muž. 

„Dobročinnosť a láska k blížnym má svoj neutíchajúci rozmer.“

Výnimočnosť dňa, ktorý sa vám usadí niekde v zadnej zásuvke vašej hlavy a nemusíte na to ani myslieť. Niekto vám len položí otázku a tá zásuvka sa zrazu sama otvorí a vy viete, že práve tá spomienka tam je. Obidvaja sme si hovorili, že to bol ten správny čas. Duchovne dozrel čas na niektoré veci. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite