Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Tomáša Straku: Ešte sme tu!

.tomáš Straka .stĺpčeky .za slušné slovensko

Do Zvolena ma vezie kamarátka autom. Pred stanicou stojí zeleno-biely bilbord s tvárou fašistu, ktorý sa cíti neprávom vyhodený z parlamentu, a odkazuje na slobodu prejavu. Na stanici si dáme kávu. Kamarátka sa pýta, čo je OF a ukazuje na odznak Občianskeho Fóra, ktorý mám pripnutý na klope kabáta.

len sa usmejem. Nastúpim do vlaku, v ktorom vedľa mňa akási teta z Lučenca rozpráva neznámemu chlapcovi, že pracuje v Rakúsku načierno v sociálnej sfére, že jej tam vadia nelegálni migranti a že u doktora bola jediná biela. Vraví, že má veľmi rada našu pani prezidentku, ale v budúcich voľbách bude voliť Kotlebu tak ako v tých minulých.

Z vlaku bežím za Ľubou, čaká nás podujatie v radnici. Pani Rubinová, sestra Miška Hamráka (šestnásťročnej obete z roku 1968), ktorá z pomníka okupácie zoškrabala meno kapitána ŠtB Jána Bajtoša, poprosila vedenie mesta o pomoc pri vyšetrovaní jej osoby či reštitúcie majetku, ktorú jej rodine zabavili komunisti. Cenu pre Marcela Strýka si príde prebrať jeho bývalá žena. Zoslabnuto vyzerajúca Erika Strýková povie len: „Onedlho ti ju tam hore vezmem.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite