Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Karty sú rozdané

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Opozičná hra na vytváranie veľkej predvolebnej koalície sa skončila. A je to tak dobre, pretože bola čistou frustráciou pre voličov a vytvárala vo veľkej miere blbú náladu.

Komentár Petra Zajaca: Karty sú rozdané Natália Ložeková / natalialozekova.sk

posledné kolo opozičnej hry rozkrútila SaS. V hre na Čierneho Petra vypustila balónik spájania, ktoré predtým absolútne odmietala. Nijaká koalícia však nevznikla a Čierny Peter ostane v rukách toho, kto pôjde z kola von. Kandidátov je viac.  

Odovzdávanie kandidátok znamená vo volebnej kampani predel. Vo februárových voľbách uvidíme zrejme naposledy politické strany, zastupujúce všetky časové vrstvy od novembra 1989. Najprv sa však budú uchádzať o vianočné sympatie, ktoré sú ako lístie na stromoch: narastajú a opadávajú. Potom sa však rozbehne ostrá kampaň a možno predpokladať, že až krátko pred voľbami sa voliči definitívne rozhodnú, kto vyjde z volieb víťazne a kto zostane pred bránami parlamentu.

Strany demokratickej opozície spája túžba vymeniť ficovsko-pellegriniovský skorumpovaný a vraždiaci režim. Každá z demokratických opozičných strán má však v skrini kostlivca. Kollár styky s kamarátom z detstva Steinhübelom, Salviniho a jemu podobných, KDH Hlinu, Matovič vydieračstvo, PS/Spolu Trubanovo novopolitické mäkké narábanie s tvrdými drogami, na Kisku sa bude vrhať nielen Fico, Harabin a Kotleba, ale aj mediálna klaka. SaS zažila rozkol v strane štyri mesiace pred voľbami a čoraz viac ju zaťažujú Sulíkove nevysvetliteľné raňajky, pri ktorých si dal od Kočnera lustrovať vlastných členov a radil sa s ním, ako zatočiť s Radičovou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite