Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Za všetko môže Kiska! Alebo?

.štefan Hríb .názory .editorial

Všetci ukazujú na Andreja Kisku, ktorý vraj spôsobil neúspech rokovaní, no nikto nehovorí, prečo teda nevytvoria koalíciu na záchranu menších strán aj bez neho.

Štefan Hríb

rokovanie opozičných strán o postupe do volieb bolo rozumné. Zvážiť všetky alternatívy a potom vybrať najlepšiu možnú, a nie najlepšiu pre jednu či druhú stranu, je primárna zodpovednosť skutočných lídrov. A presne to sa udialo – najlepšia možná sa ukázala cesta troch samostatných kandidatúr Za ľudí, PS/Spolu aj SaS. 

Každý z nich má svoje dôvody, prečo chcel to a nechcel ono. Zvážili, poradili sa, rozhodli. Do volieb sa ide samostatne, chceme v súčte čo najviac percent, a urobíme všetko preto, aby sme unesené Slovensko vrátili všetkým ľuďom. Lenže takto sa to neskončilo. 

Prišli bombastické titulky väčšiny médií o krachu či stroskotaní rokovaní, akoby najlepšie možné riešenie bolo katastrofou. Prišli tiež reči politikov SaS, PS/Spolu a dokonca aj OľaNO a KDH, ktorí rozhodli o vine Andreja Kisku, a prišiel už aj povzdych, načo vlastne Kiskova strana vznikla. Čítam o mocenskom egu, o úzkom straníckom záujme, o premiérskej ambícii. To naozaj?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite