Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Christoph Schönborn: Pre Boha sú všetci živí

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Takmer polovica obyvateľov našej krajiny dnes hovorí, že smrťou sa všetko končí.

Christoph Schönborn: Pre Boha sú všetci živí Natália Ložeková / natalialozekova.sk

biblia pozýva na výmenu názorov, na rozhovor. Kto sa pustí do čítania Biblie, dostane chuť deliť sa o to, hovoriť o svojich skúsenostiach z čítania Svätého písma s inými ľuďmi. V mnohých farnostiach fungujú biblické skupiny. Pravidelne sa stretávajú, čítajú spolu pasáže z Biblie, uvažujú o nich, nechávajú ich na seba pôsobiť a diskutujú: Čo hovorí tebe, čo hovorí mne tento odsek? Ako tomu máme rozumieť? Čo to znamená pre náš život? Tak sa stáva slovo Biblie pre nás živým slovom Boha, ktoré nás formuje a mení.

Existuje však aj výmena názorov o Biblii prostredníctvom toho, čo bolo o nej napísané. Rád čítam staré a nové komentáre k Evanjeliu. Už 2000 rokov rozmýšľajú ľudia o Ježišových slovách, nachádzajú v tom potravu pre svoje duše ako aj potechu, posilnenie a nasmerovanie. Sú tu veľkí starí majstri ako svätý Augustín alebo svätý Ján Chryzostom. Ale aj súčasní autori, biblisti, duchovní učitelia, jednoduchí farári, ktorí verne a s osobným nasadením študujú a vykladajú Sväté písmo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite