Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generácia slobodných

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Skoré deväťdesiate roky. Bola som dieťa. Pamätám si, ako otec prstom nakreslil hranicu krížom cez náš dom. Na druhý deň sa začal stavať múr uprostred kuchyne. Dom sa rozdelil na dve polovice. My s mamkou sme ostali v jednej. Otec s pomocníkmi obývali niekoľko týždňov druhú.

Generácia slobodných Natália Ložeková / natalialozekova.sk

čo sa tam deje, to mi nikto nevedel vysvetliť. Hluk, búchanie, stovky krabíc dnu a von. Po pár týždňoch nám na dome pristála tabuľa Domáce potreby. Nazrela som do druhej polovice domu, a tam regály plné všelijakých vecí. Všetko, čo bolo v dedine treba. Otcov podnikateľský sen. Vlastný obchod. Vo dvore nášho rodinného domu sa denne míňali desiatky ľudí z celého regiónu. Otec bol medzi prvými, ktorí začali na Spiši po revolúcii samostatne podnikať. Na obchod si našetril na šrotoviskách. Skladal tam televízory. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Aj my sme mali doma televízor, ktorý poskladal otec. Mama ho zo žartu volala Edison. Neskôr vymajstroval skúšačku napätia. Odkukal to v zahraničí a svojpomocne vyrábal pre elektrikárov v dedine. Fungovalo to. Dodnes hovorí, že skúšačky boli najlepší biznis. Obchod sme zavreli až s príchodom prvého supermarketu. Ešte veľmi dlho sa u nás zastavovali autá, ktoré chceli nakupovať. Moji rodičia podnikanie na krátky čas vzdali a obaja sa zamestnali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite