Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako si uctiť Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Ján Kuciak a Martina Kušnírová už rok a pol nie sú medzi nami, a predsa sú tu čoraz viac. Po páde premiéra, ministra vnútra, vedení polície a takmer celého vedenia prokuratúry padajú už aj sudcovia. Ale – víťazí spravodlivosť?

Ako si uctiť Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v poslednej diskusii .pod lampou, ktorej prepis uverejňujeme, vyslovil advokát Zlatice Kušnírovej a spolumajiteľ .týždňa Roman Kvasnica viacero veľmi závažných a pritom presných tvrdení. Popísal, kto a ako chcel sťažiť život vyšetrovaciemu tímu okolo doktora Juhása, pomenoval, kedy a ako postupovalo vedenie NAKA a ministerstva vnútra v rozpore so zákonom, a vysvetlil, prečo bude po voľbách najdôležitejšie zmeniť prokuratúru. 

Ale keď som sa ho opýtal, či dokončenie vyšetrovania vraždy, kvalifikovaná obžaloba páchateľov aj objednávateľov a všetko, čo vyplávalo na povrch vrátane nutnosti odchodu viacerých politikov, prokurátorov a sudcov, znamená nádej, odpovedal: Bol by som opatrný.

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Jeho vysvetlenie bolo krátke – ľudia a záujmové skupiny v pozadí politiky sú po dvanástich rokoch dominancie Smeru mimoriadne silné a poučené z roku 1998, keď sa chvíľu museli obávať o majetok aj slobodu. Podľa Romana Kvasnicu preto už dlhšie konajú tak, aby získali vplyv v budúcej vláde, nech bude zložená akokoľvek. Inými slovami môže sa stať, že strany dnešnej koalície prehrajú, ale tie opozičné sa znovu dostanú pod vplyv tých, ktorí tu už desaťročia ťahajú dôležité nitky.

„Pre dozrievanie kritickej časti verejnosti, ktorá už rok a pol dáva najavo, že výmena figúrok jej stačiť nebude.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite