Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dátum úmrtia známy

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

29. 9. 1999 som v popoludňajších hodinách vystúpil z vlaku v Trstenej. Nemohol som inak, lebo to je konečná stanica a ďalej už ani nie sú položené koľajnice. Namieril som svoje kroky k miestnemu františkánskemu kláštoru, položil som svoj kufor na zem a trikrát zazvonil na zvonček...

Dátum úmrtia známy Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vtedy mi preblesklo hlavou: Čo tu ja teraz práve robím? Veď týmto vstupom už nič v mojom živote nebude tak ako doposiaľ.

Práve vtedy sa dvere predo mnou otvorili dokorán a ja som vedel, že sa mám ako ôsmy v poradí pridať k siedmim statočným postulantom, ktorí tam od skorého rána už vstúpili.

29. 9. 2019 sa nado mnou aj vo mne rozprestrela slnečná nedeľa, ktorá ma – už o skúsenosť bohatšieho – zastihla na ľudových misiách v jednej nemenovanej farnosti stredného Slovenska. V duchu myšlienky „Memento mori“ som sa vydal na miestny cintorín a zažil som div divúci! V novej štvrti čerstvých hrobov som našiel pochovaného istého Mariána B., ktorý mal na náhrobnom kameni vedľa svojej fotografie vytesaný dátum úmrtia 19. 10. 2019 a pod tým nápis: „Odpočinutie večné daj mi, Pane....“  Vravím si: Akože si nikto nevšimol ten strašný omyl?!

Keď som sa na to pýtal domorodcov, dozvedel som sa, že nejde o žiadny omyl, ale „premyslenú“ udalosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite