Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Vyššie skóre – imperatív opozície?

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Zatiaľ čo Slovensko vstrebáva čoraz šokujúcejšie odhalenia z aplikácie Threema, očakávania vlády demokratickej opozície neboli po vražde ešte nikdy tak stlmené.

Komentár Petra Schutza: Vyššie skóre – imperatív opozície? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

niežeby reč prieskumov vznik demokratickej moci vylučovala. Na to je ozaj priskoro, avšak skutočnosť, že počas celej „kočneriády“ sa trend poklesu Smeru vyparil, je varovná viac ako iné okolnosti. Kaskáda škandálov, čo tryskajú z každého úniku z Threemy, by všade inde detronizovala moc, ktorá nesie na takomto zrútení štátu v oblastí justície najvyššiu zodpovednosť. Len sa pozrime k susedom, kde sa pred týždňom volilo len preto, lebo jedno video povalilo – doslova hodiny po „Ibizagate“ – celú vládu. 

Z perspektívy opozície tak začína byť zrejmé, že spoliehať sa na Threemu, ktorá vo frekvencii „čo týždeň, to nový škandál“ sama porazí Smer aj s jeho koalíciou, je iluzórne. Tých 20+ percent, ktoré s najsilnejšou vládnou stranou zostalo cez celú túto kaskádu až do októbra, tvorí najtvrdšie jadro voličov, ktoré sa veľmi pravdepodobne veľmi stenčovať nebude.

Zvyšovať vlastné skóre teda nie je možnosť, ale imperatív opozície – keďže rôzne preferenčné „remízy“, čo naznačujú posledné prieskumy, ktoré robia jazýček na váhach z Kollárovej rodiny, dávajú Fico/Pellegrinimu lepšie vyhliadky na „sedemdesiatšestku“ už len preto, že oni nebudú mať veľa zábran nadviazať rozhovory s Kotlebom. S ktorým – čo môže byť aj pointa – ani nemusia „koalovať“, môže im stačiť len na nátlaková akcia, aby časť opozície ešte raz „zvážila“ svoje predsavzatie „bez Smeru aj SNS“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite