Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Jakuba Kratochvíla: Zo všetkých kútov a kútikov krajiny

.jakub Kratochvíl .stĺpčeky .za slušné slovensko

Bolo to ako veľký tresk. Vzniklo to náhle a rozpínalo sa to pomalšie.  Nebolo to ako veľký tresk. Nevzniklo to na jednom mieste, stalo sa to na mnohých a okrem rozpínania sa to aj spájalo. 

nevedeli sme o sebe nič. Teraz už vieme, poznáme sa, rozprávame sa, máme sa radi a stále niečo spolu riešime. Niečo z toho vidno, niečo nie. O niečom sa píše v médiách, o niečom sa rozpráva, o niečom sa stále vie veľmi málo. 

Mali sme pocit, že sa veľmi málo vie o tom, kto zhromaždenia robí v mestách menších ako Bratislava, Košice, alebo Banská Bystrica. S Janom Gálikom z Košíc sme sa preto vydali na cestu po krajine, aby sme sa s našimi kamarátmi v menších mestách porozprávali o tom, ako to prežívali. Čo im to dalo, čo vzalo, ako s tým žijú. Ako inak povedať, že to nikto neriadil, že to bolo spontánne, že to robili vo voľnom čase, že nie, to nie sú študenti, že to nie sú skúsení aktivisti, že to nerobili za peniaze? 

Dá sa to len tak, že ich necháme hovoriť. Že si navzájom dáme priestor porozprávať o pohnútkach, ktoré nás k tomu viedli. Že ukážeme tých, ktorých nebolo vidno. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite