Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Dalibora Roháča: Amerika sa preskupuje

.dalibor Roháč .stĺpčeky .komentár týždňa

Odkedy oznámil Joe Biden svoju kandidatúru na amerického prezidenta, v prieskumoch suverénne viedol. Vydrží mu to aj po kauze jeho syna?

Komentár Dalibora Roháča: Amerika sa preskupuje Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v ostatných týždňoch sa na Bidena doťahuje ľavicová senátorka z Massachusetts Elizabeth Warren, ktorá bola kedysi registrovaná republikánka. Pred politickou kariérou bola tiež expertkou na obchodné právo. Jej kampaň je postavená na premyslených a radikálnych plánoch pre protimonopolnú politiku, zdravotníctvo i vysoké školstvo. Jej rastúca popularita odráža príklon Demokratickej strany doľava, kde je jej najbližším konkurentom Bernie Sanders.

V Bidenov prospech však nehrá najmä ústavná žaloba na prezidenta Trumpa, ktorú sa snažia protrumpovské média premeniť na kauzu Bidenovho syna Huntera, ktorý mal na Ukrajine v čase úradovania svojho otca štedro zaplatené miesto v dozornej rade podniku jedného z ukrajinských oligarchov.

Bidenov štáb bol vo svojich reakciách nešikovný. Účinné by bolo verejné vystúpenie bývalého viceprezidenta (ktorý prišiel za tragických okolností o dve deti) v ktorom by uznal, že jeho jediný žijúci syn je omylný a nedokonalý, ale že útočenie na jeho rodinu je podpásové. 

Namiesto toho Bidenova kampaň posiela ofučané e-maily televíznym staniciam, v ktorých ich vyzývala, aby do svojich štúdií nepozývali Trumpovho právnika Rudyho Giulianiho, ktorý o Bidenovi a Ukrajine fabuluje. Je to skôr znak slabosti, a nie sily, ktorú by mala vyžarovať kampaň favorita volieb.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite