Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Jakuba Kratochvíla: Čo očakávam od tých, ktorí môžu tvoriť novú vládu

.jakub Kratochvíl .stĺpčeky .za slušné slovensko

Nová, dôveryhodná vláda. Naša druhá požiadavka z námestí. Opakujeme ju vyše roka a veríme, že len takáto vláda môže prispieť k obnoveniu dôvery v štátne inštitúcie, v politiku. Posledné týždne ma však premkýna úzkosť.

nie preto, že by po novej, dôveryhodnej vláde nebol dopyt. Len neviem, či je ponuka tých pár strán, ktorým sa dá veriť, že si demokraciu ctia, zrelá.

Tento text píšem šesť mesiacov pred voľbami, pred začatím jesennej kampane. Píšem ho ako človek, ktorý bol súčasťou politického a spoločenského pohybu posledného poldruha roka. Z tejto pozície si dovolím mať na demokratických politikov, ktorí by po voľbách mohli tvoriť novú, dôveryhodnú vládu, očakávania.

Očakávam, že sa budú zaoberať vážnymi témami, ktoré túto krajinu a ľudí trápia, a nie zástupnými malichernosťami. Očakávam, že sa voči zlu postavia rázne, ale že ich jedinou agendou nebude vyvracanie populistických krokov tejto vlády.

Očakávam, že sa budú zaujímať o problémy ľudí v regiónoch aj o ťažkosti celej krajiny. Očakávam, že sa na riešenia budú pýtať odborníkov, že odborníkov budú počúvať a nimi navrhované riešenia citlivo politicky presadzovať. Očakávam, že od odborníkov nebudú chcieť straníckosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite