Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Kiska? Truban? Hlina? Sulík? Matovič?

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Kognitívna disonancia je nevedomá reakcia mysle na rozpory medzi postojmi či znalosťami a skutočnosťou. Aj vtedy, keď sú slová v rozpore so skutkami, umožňuje ľuďom myslieť si, že konajú úprimne a čestne.

Komentár Petra Zajaca: Kiska? Truban? Hlina? Sulík? Matovič? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

úprimnosť bola slovom tohto leta. O úprimnosti vládnej koalície je zbytočné hovoriť. To len Lucia Žitňanská sa čuduje a my sa čudujeme, že sa čuduje svojej vlastnej kognitívnej disonancii. O Ferovi Šebejovi nehovoriac. 

Tomáš Drucker, to je iná káva. V letnom rozhovore nepovedal nič, ale úprimne tým povedal všetko. Že pôjde po voľbách úplne s každým, kto mu zabezpečí účasť vo vláde. A úprimne sa čudoval, že mu moderátor úprimne neveril. Niečo podobné sa opakuje od roku 2010 s Bélom Bugárom, ale ten sa už dnes aspoň netvári, že to myslí úprimne. Borisa Kollára sa netreba ani pýtať. Radostne sa druží v Banskej Bystrici s Ľubošom Blahom, ktorý pokladá koginitívnu disonanciu za dar nebies.  

"Dnes je situácia horšia ako v roku 1998 či 2010. Nepripravenosť je väčšia a odvaha menšia."

Michal Truban najprv úprimne povedal, že si dal ako študent pár šlukov marihuany. Úprimne pritom zatĺkal. Keď nachytal na videu sám seba, rovnako úprimne povedal, že to nebola len marihuana, ale aj LSD. Zabudol sa rovnako úprimne opýtať, či to náhodou nebolo aj nabádanie poslucháčov na držanie drog. Michal Truban sa stal zo dňa na deň politickým starcom, a tak už pre istotu nehovorí o starých politikoch, ale o starých kočnerovských politikoch. Asi by si mal dávať väčší pozor na úprimnosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite