Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Existuje ešte nejaká nádej?

.anton Vydra .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Už sme si rokmi takmer aj odvykli predpokladať, že by sa v slovenskej katolíckej cirkvi mohli diať aj nejaké veľké a pozoruhodné veci. No zvyky ešte nie sú fakty.

Existuje ešte nejaká nádej? Thomas Warnack/AP

či už je to po množstve medializovaných informácií, alebo vďaka vlastným skúsenostiam, dôvera v to, že naše cirkevné prostredie je schopné pripraviť aj čosi zaujímavé, výrazne ochladla. O to viac poteší, keď sa ukáže opak.

Od 28. do 31. augusta 2019 sa v Bratislave uskutoční medzinárodný kongres Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu. Témou bude otázka, do čoho vkladáme nádej. A všetko sa to odohrá veľkolepo v hoteli Crown Plaza v Bratislave. 

Možno to na pohľad vyzerá veľmi akademicky a v mnohom to akademické aj bude, no už len to, že sa tu stretne dvesto renomovaných teológov (katolíkov, protestantov či príslušníkov židovskej náboženskej obce) nie je len tak. Prídu ľudia, ktorí sa venujú na profesionálnej úrovni skúmaniu biblických textov, skutočná špička v oblasti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite