Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Splnený sen na Zlatých pieskoch

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

„Chcete chatku bez chladničky či s chladničkou?“ znel výber od pani na telefóne. Celé týždne sme vymýšľali, čo si zbaliť a aký budeme mať program. Ísť v prvý deň na vodnom bicykli na ostrov, či až druhý? Noc pred odchodom sme už nemohli spať, mali sme cestovnú horúčku.

Očami Doroty Nvotovej: Splnený sen na Zlatých pieskoch Natália Ložeková / natalialozekova.sk

prevaľovali sme sa v posteli a rozmýšľali, či nám vyjde počasie. Trabant našťastie neštrajkoval, naštartoval hneď, otvorila som na ňom strechu, najnovšia vychytávka po poslednom pobyte u kamoša mechanika, a dobrodružstvo sa mohlo začať. Cesta netrvala dlho, bol obed, bratislavské zápchy boli ešte v plienkach.

Po zaparkovaní v letovisku však trabant predviedol nevídanú poruchu. Odmietol skapať. Nedalo sa kľúčom otočiť tak, aby sa vypol motor. Tak som zaradila spiatočku, pustila spojku a stlačila brzdu. Motor síce zdochol, ale elektrika ostala naďalej zapnutá. 

„Konečne sa mi splnil môj dávny sen. Ísť trabantom na dovolenku na Zlaté Piesky, do chatky.“

Nakoniec som uvoľnila kontakt na baterke, zavrela kapotu aj strechu a vyložili sme všetky veci z auta do roztomilej drevenej chatky pri brehu zlatistého jazera.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite