Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Němečka: Čistič z Karlovho mosta

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Všimli ste si tú historku? Sprejové klikiháky, ktoré urobili dvaja nemeckí vandali na Karlovom moste, namiesto drahej reštaurátorskej firmy odstránil za dve hodiny zadarmo jediný muž. Dvojnásobný vrah.

Komentár Tomáša Němečka: Čistič z Karlovho mosta Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ak vás predchádzajúci odstavec mätie, nie ste sami. Aj české médiá majú problém, ako príbeh racionalizovať. Takže po poriadku. V polovici júla polícia chytila dvoch Nemcov (23 a 30 rokov), ktorí posprejovali Karlov most, jeden mal ešte v ruke sprej a druhý plechovku piva. Súd im uložil ročné podmienky, päťročné vyhostenie a každému 4000 eur pokuty; ich advokát podal odpor, takže sa má vec prejednať v septembri. 

Okrem toho mali platiť 1500 eur, ktoré si vopred účtoval reštaurátor, čo mal chemikálie do polovice augusta odstrániť. Lenže znečistenie záhadne zmizlo. Niekto ho v noci umyl. Pamiatkari urazene mrmlali, že to bolo neodborne; lenže museli – neradi – uznať, že nočný fantóm odstránil farbu a nič nepoškodil. V médiách sa z toho stala letná zábava a kadekto si lámal hlavu nad motívom. Chcel si čistič urobiť reklamu? Nevykonali to nakoniec tí dvaja Nemci alebo ich kumpáni kvôli nižšiemu trestu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite