Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Problém Michala Trubana

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Situácia, v ktorej sa ocitol líder PS/Spolu, odhaľuje viacero falošných rovín našej verejnej diskusie. A vôbec nejde iba o samotného aktéra celej kauzy, ktorý priznal, čo pôvodne priznať nechcel.

Štefan Hríb: Problém Michala Trubana Natália Ložeková / natalialozekova.sk

tie falošné roviny sú rovno tri – rovina politikov, rovina Michala Trubana a rovina zdieľaných etických kritérií a štandardov.

V rovine politikov je vec najjednoduchšia. Počúvať lídrov súčasnej koalície, ale aj niektorých opozičných súperov, ako horekujú nad Trubanovým drogovým deliktom spred šiestich rokov, a poznať pritom zákulisie a správanie tejto elity, je smutné. Kto tu chce hodiť kameňom? 

Kradnúť sa môže, podvádzať na škole sa môže, zneužiť štát sa môže, odovzdať políciu a prokuratúru mafii sa môže, vymýšľať konšpirácie o zrušení pochodu Za slušné Slovensko sa môže, ale droga v mladosti, aj to len u lídra konkurencie, nie u vlastných, je stopka? To je nejaké nové desatoro s hlavným a bočnými hriechmi?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite