Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Jakuba Kratochvíla: Poďme tam, kde zrušili aj krčmu

.jakub Kratochvíl .stĺpčeky .za slušné slovensko

Hovorí sa, že virtuálny priestor funguje v bublinách. Že v ňom nemáme šancu prejsť k ľuďom mimo našej bubliny tak, aby sme nepoužili bulvárnu metódu alebo neustúpili zo svojich zásad. Čokoľvek, čo v nej spravíme, uvidia len tí, ktorí to vidia podobne. A tak sme zaseknutí v polovici cesty.

treba z toho vykročiť. Treba sa vydať na cestu.

Z Košíc do Bratislavy sa dá ísť, okrem ciest hlavných, aj po tých najmenších. Trvá to oveľa dlhšie a vyžaduje si to veľa trpezlivosti a pozornosti. Šemša, Počkaj, Úhorná, Rudná, Rakovnica, Honce, Gočaltovo, Nandraž, Rákoš, Brádno, Panické Dravce, Trenč, Rároš, Muľa, Bušince, Čeláre, Kirť, Kiarov. A stále sme v polovici cesty, kdesi pred Slovenskými Ďarmotami.

Keď cez tie dediny len prechádzame, vidno v nich zavreté potraviny, opustené domy, v okolí vyrúbané lesy, zastávky polepené fašistami a reklamami na pasce na líšky či koncert Boney M. Ba možno nájsť  i dediny, v ktorých sú zrušené krčmy! Absencia krčmy je spoločenský problém sám osebe.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite