Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Záznam polície, Smer a doktor Juhás

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

To, čo zistil vyšetrovateľ z komunikácie medzi Kočnerom a Bödörom, je dôkaz o rozvrate štátu za účasti jeho špičiek. Kto tento rozvrat umožnil a čo teraz hrozí tým, ktorí ho vyšetrujú?

Štefan Hríb: Záznam polície, Smer a doktor Juhás Natália Ložeková / natalialozekova.sk

najskôr si pripomeňme, že ide o vyšetrovanie vraždy dvoch mladých ľudí, že teda ide o Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú v prvom aj druhom rade. To ich životy volajú už rok a pol po spravodlivosti, a práve ich životy budú napokon tie, ktoré k návratu práva najviac prispejú.

A teraz k samotnej rozšifrovanej komunikácii a policajnému záznamu o nej. Polícia píše, že „Norbert Bödör viackrát zabezpečoval pre Mariana Kočnera lustrácie v policajných evidenciách“, píše aj to, že spolu riešia „zabezpečenie personálnych záležitostí vo vzťahu k príslušníkom PZ a SIS podľa potrieb Mariana Kočnera“, polícia potom ešte dodáva, že „Marian Kočner sa snažil o ovplyvňovanie trestných vecí vo svoj prospech, napríklad zabezpečením ich pridelenia konkrétnemu prokurátorovi, zisťovaním informácií ‚z prvej ruky‘, riešením personálnych záležitostí, obsadzovaním rôznych funkcií sudcov a prokurátorov osobami, prostredníctvom ktorých by vedel uplatňovať svoj vplyv“. Napokon je z komunikácie podľa polície „zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica, Igora Matoviča, Borisa Kollára a Andreja Kisku,“

„To, čo sme dozvedeli, je očistné, no súčasne otrasné svedectvo o povahe súčasného Slovenska. “
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite