Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Päť tipov na dovolenku

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Nech sa teraz stalo v Česku čokoľvek, stĺpčekár má hlboké leto: rovnako ako česká vláda odišiel na dovolenku. Takže dnes o piatich internetových stránkach na prázdniny.

Päť tipov na dovolenku Natália Ložeková / natalialozekova.sk

traja českí podnikatelia si všimli rastúcu vášeň pre cestovanie v obytných autách, a to mimo tradičných kempov. Vlani založili čosi ako „Airbnb pre karavany“: stránka sa volá Bezkempu.cz a dáva dokopy majiteľov pekných pozemkov s prázdninovými nomádmi. Ubytovatelia už pochopili, že nestačí len nafotiť lúku. Takže v ponuke je típí pri rybníku, údolie v Českom raji, súkromné táborenie pre rodinu s deťmi, levanduľové pole, tibetský statok alebo napríklad 5 000 m2 v tatranskej Starej Lesnej. Až budem mať vnúčatá, tiež si kúpim karavan.

Česká národná predstava prázdnin sú jednak pobyty pri mori, jednak útrapy v horách. Podľa štatistického úradu rastie počet zahraničných dovoleniek už štvrtý rok za sebou: v prípade najmenej štvordňových pobytov je poradie Chorvátsko, Slovensko, Taliansko, Grécko, Rakúsko (tri z piatich majú more), pri predĺžených víkendoch bezkonkurenčne vedie Slovensko pred Rakúskom (= horské útrapy). Jedným z príznakov národnej outdoorovej vášne je preto web a predajňa pod7kilo.cz. Minibatoh s váhou 31 gramov (nie je to preklep), 40-gramová vetrovka, najľahší spacák na svete s husacím perím vážiaci 270 gramov. Chceme trpieť, ale kvalitne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite