Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Jána Gálika: Keď Fico súhlasí s Matovičom

.ján Gálik .stĺpčeky .za slušné slovensko

Keď Fico súhlasí s Matovičom, tak robíme niečo dobre. To, že bude predvolebná kampaň špinavá, plná lží a konšpirácií, vieme už dlho. A zvykli sme si aj na snahy zdiskreditovať iniciatívu Za slušné Slovensko, selektívne interpretovať udalosti jari 2018 po svojom, s cieľom získať viac hlasov.

Slušné Slovensko Jána Gálika: Keď Fico súhlasí s Matovičom SITA/Branislav Bibel

v našej iniciatíve sú zastúpené všetky vekové kategórie, od úplne najmladších študentov až po ľudí, ktorí sa môžu pýšiť vnúčatami, čiže hovoriť o akejsi mládežníckej organizácii nie je na mieste. Že o nás hovoria, že nás platí zahraničie a že sme vyškolení na to, aby sme zničili Slovensko? Aj na túto lož sme si zvykli, hoci sa ťažko počúva.

Na jar 2018 sme sa nepoznali. Keď sme sa prvýkrát videli osobne, protesty už boli v plnom prúde. Cestovali sme vtedy z Košíc do Banskej Bystrice na naše prvé stretnutie, stretávali sme sa vždy v strede krajiny, aby to mal každý blízko. Naša prvá porada sa začala minútou ticha a modlitbou. Priznám sa, bol som v miernom šoku, nečakal som, že sa budeme modliť. Vôbec mi predtým nenapadlo, že toľko mojich nových kolegov a priateľov je hlboko veriacich. Jednoducho, automaticky som očakával, že všetci budú zhruba ako ja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite