Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spor o zmysel novembra 2019

.peter Zajac .stĺpčeky

O Matovičovom obsadení Námestia SNP ako jeho príspevku k 30. výročiu novembra 1989 netreba veľa slov. Matovič nezatelefonoval Sulíkovi, Kiskovi, Hlinovi, Trubanovi, Kollárovi, či nechcú vystupovať spoločne, ale uzurpoval si ho pre seba.

Spor o zmysel novembra 2019 Natália Ložeková

matovič neurobil nič nezákonné, len neslušné. Možno je to aj šťastie. Lebo z Námestia slobody, z ktorého dovidieť do okien slovenskej vlády, sa budú dobre adresovať vety o jej zodpovednosti za vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a nevyhnutnosti otvoriť v parlamentných voľbách cestu k hlbokej zmene režimu. Lebo to má byť posolstvo novembra 2019. 

17. november 1989 sa dnes spolu so vznikom Československej republiky a Slovenským národným povstaním pokladá všeobecne za najvýznamnejšiu udalosť slovenských dejín dvadsiateho storočia. Prijímanie zákona, ktorý inicioval Peter Tatár a 17. november 1989 sa ním stal ako Deň boja za slobodu a demokraciu štátnym sviatkom, trvalo až do roku 2001. Dnes je samozrejmosťou. 

„Nemá byť námestím namiesto námestia, nemá Námestiu SNP konkurovať, má s ním spolunažívať.“

Na Námestí SNP, medzi nemocnicou a Kostolom Milosrdných bratov, odkiaľ zazneli na Námestí SNP prvý raz po dlhých rokoch slobodne zvony,  je tabuľa, ktorú navrhol František Mikloško a dali sme jej text, v ktorom sa spája presvedčenie Jána Kollára a Milana Rastislava Štefánika, že slobody je hoden len ten, kto si ju vybojuje, s vetami, že my občania  sme sa rozhodli vziať zodpovednosť za budúcnosť do svojich rúk. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite