Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Objektívom Terezy Nvotovej: Rodina, Pride a pár faktov

.stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Vraj má mať každé dieťa právo na matku a otca, argumentujú aktivisti bojujúci „za rodinu“. Nepochopím však, ako niečo také chcú dosiahnuť protestovaním proti LGBTI ľuďom, ktorí sa u nás nemôžu ani zosobášiť. 

Objektívom Terezy Nvotovej: Rodina, Pride a pár faktov ILUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

slovenským deťom toto deklamované právo pritom najviac berú ich vlastní heterosexuálni rodičia. Slovensko podľa tohtoročných štatistík zažíva najvyššiu rozvodovosť vo svojej histórii. Je až 40-percentná pravdepodobnosť, že do piatich rokov sa terajší novomanželia stretnú v súdnej sieni a viac než polovica z nich bude mať maloleté deti. 5 013 – toľko detí dnes žije v detských domovoch, a toto číslo sa každý rok zvyšuje. Pritom počet Slovákov nijako závratne nerastie. Kto je tu teda skutočne nepriateľom detí? Čo robí Aliancia za rodinu pre tieto opustené deti? Sexuálna edukácia mladých, ktorá by znížila množstvo nežiaducich tehotenstiev im nevonia; potraty sú zlé; adoptovať rómske deti nebezpečné a nedajbože, aby si dve ženy či dvaja muži chceli tieto nechcené deti osvojiť – čo by z nich len vyrástlo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite