Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Jána Gálika: Môj kamarát Juro

.ján Gálik .stĺpčeky .za slušné slovensko

Jura poznám už vyše desať rokov, je to kamoš, býva vo veľkom meste, má niečo vyše tridsať rokov, bakalára z muzikológie, normálny chalan. Nedávno si založil firmu, podniká poctivo, buduje okolo seba skvelú komunitu. 

Slušné Slovensko Jána Gálika: Môj kamarát Juro Branislav Bibel/SITA

je to typ človeka, ktorý vždy povie, čo si myslí. Netvári sa, že sa ho svet okolo netýka, kde treba, pomôže, a naopak, ak niekto „prekročí čiaru“, tak ho konfrontuje.

Juro si pred časom zadovážil sučku z útulku a z bojazlivej Bejby je dnes šťastné a vychované zviera, ktoré si užíva výlety do prírody a opateru. Juro chodí pomáhať do útulku, psíky mu prirástli k srdcu a neznesie pohľad na zviera, o ktoré nie je dobre postarané či je dokonca týrané.

Nedávno sa stala nemilá vec: Juro zdieľal na Facebooku video ĽS NS, v ktorom Miňo vykladá, ako spravia poriadok s „neprispôsobivými“. Juro pritom nie je nácek ani rasista. Pred pätnástimi rokmi, ešte s dredmi na hlave, pomáhal variť jedlo bezdomovcom v rámci akcie food not bombs. Zažil dobu, keď na nás útočili náckovia za iný účes, skejtovanie. Juro bol v tomto vždy na strane dobra a pravdy.

„Žiaľ, dovolili sme ľuďom ako Mazurek, aby si vytvorili monopol na témy, ktoré ľudí trápia – lebo sme vágni alebo romantizujeme.“
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite