Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Očami Doroty Nvotovej: Hudba

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Nemyslím si, že v hudbe sa dá, alebo dokonca, že by sa malo súťažiť. Hudba, ale aj umenie celkovo, nie sú predsa nijako objektívne definovateľné. Ale ak už z nejakých prapodivných dôvodov musíme súťažiť, súťažme správne. Férovo.

Očami Doroty Nvotovej: Hudba Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pomenúvajme veci pravým menom, všímajme si každého zúčastneného, oceňujme kvalitu a nenechajme sa obalamutiť popularitou. 

V minulosti u nás boli ceny Aurel, ktoré boli neskôr nahradené, našťastie, cenami Radio Head Awards. V oboch by ste našli aj menšinové kategórie ako metalová hudba, ska, najlepší obal albumu či videoklip. V Grammy sa udeľuje cena aj za najlepšie hovorené slovo pre deti či hudobný strih. Cena sa pomaly začne udeľovať aj za najkrajšiu ofinu hlavného vokalistu či najlepšie bubenícke topánky. Nikto, a to myslím vážne, nikto neudeľuje cenu za...nadýchnite sa....najlepší text pesničky. Myslím to vážne. Ak pieseň netvoria hlavne dve veci – hudba a text, tak potom už neviem z akej planéty pochádzam. Je ozaj dôležitejší hudobný strih, alebo obal albumu? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite