Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Načo ti je politika?

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Pred pár týždňami sa ma jedna známa opýtala, čo budem robiť, keď Kiska skončí. Ja som jej povedala, že mu chcem pomôcť so stranou. Začala krútiť hlavou a povedala: „Zlá karma Vladi, zlá karma, tá politika, nedáš si povedať.“ Rozumiem jej, ale ona mne nie.

Načo ti je politika? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na politike nie je veľa pozitívneho, to je pravda. Nikto vám nebude skladať poklony. Oponenti vám budú robiť zle, kaziť váš obraz v očiach verejnosti, aj v očiach blízkych. Novinár vás nepochváli za dobré, ale keď pochybíte, dá vám to pocítiť. Ale každý kto do politiky vstupuje, si je tohto všetkého vedomý. Prečo sú napriek tomu ľudia ochotní pustiť sa do toho? Tuším, že z rôznych dôvodov.

Sú ľudia, ktorých na vstup do politiky motivujú kšefty, biznis, „money, lóve“. Vedela by som presne vymenovať, ktorí to sú, ale mal by to za mňa urobiť špeciálny prokurátor, a tak mu nechcem kaziť kšefty. Pardon. Skákať do roboty. 

Potom sú tu tí, ktorí sa vyžívajú v moci. Budujú si kult osobnosti, klikujú, behajú po hrádzi bez trička, hovoria oplzlé vtipy dôchodkyniam a vytešujú sa z mladých asistentiek. Kým s ich vedomím druhí šafária za štátne, im stúpajú percentá obľúbenosti v Snine a to im stačí na ďalšie krásne ráno v úrade.

„Krútite hlavou, viem, ale ak raz pomôžete niekomu zmeniť život k lepšiemu, pochopíte, že robiť užitočné veci je väčšie ópium ako moc alebo peniaze“.

Potom sú tu kadejaké podkategórie, pre ktoré nemám vytvorený psychologický profil, lebo ich nie je ani vidieť, ani počuť a ani treba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite