Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Stopér zrelý do kriminálu

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Niekdajšieho kapitána futbalovej Sparty Tomáša Řepku bolo ľahké nenávidieť. Rovnaké vlastnosti, ktoré mu priniesli slávu, ho doviedli do väzenia. Nastúpil v tichosti pred troma týždňami.

Stopér zrelý do kriminálu Natália Ložeková / natalialozekova.sk

řepka bol vo svojej dobe považovaný za vôbec najlepšieho českého obrancu. Aj tréneri reprezentácie ho mali ako spoľahlivého stopéra radi, stihol nastúpiť dokonca ešte za Československo (proti Faerským ostrovom sme vtedy vyhrali 3:0). Za kariéru dal len dvanásť ligových gólov, na jeho hlavičku v rozhodujúcom zápase proti Tepliciam v roku 2010 sa však spomína dodnes: znamenala pre Spartu majstrovský titul. Potetovaný chlapík s vyholenou hlavou sa však tiež vedel povestne rýchlo rozzúriť. 

V roku 2007 sa pohádal s rozhodcami a pri vylúčení udrel do televíznej kamery. O rok neskôr bol vylúčený už v druhej minúte stretnutia proti Brnu, keď napálil loptu do tváre protihráča, ktorý mal hádzať out, v roku 2010 na iného napľul... Do West Hamu United prichádzal s väčšou záťažou ako svokra na vianočnú návštevu. Počas prvých troch zápasov dostal dve červené, Daily Mail ho zaradil medzi dvadsať najtvrdších hráčov na ostrovoch. Ešte ku koncu kariéry v 37 rokoch pomohol zachrániť České Budějovice v lige. 

„Muž, ktorý futbalom zarobil podľa odhadov 15 miliónov eur, sa vlani na súde priznal k schudobneniu.“

S prvou manželkou sa rozviedol a vzal si modelku č. 1. Aj s tou sa rozviedol a začal chodiť s modelkou č. 2. A potom už to s ním šlo rýchlo z kopca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite