Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zostúpiť do hĺbky a pochopiť...

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

„Nepochopiteľné veci, prijmite ma k sebe, vstúpte do mňa všetkými zmyslami, dotýkajme sa navzájom, tak ako husieľ dotýka sa slák. Nepochopiteľné veci, vy ste v nás. Vyslovujem si ticho slová a čakám, kým sa zažnete.“

Zostúpiť do hĺbky a pochopiť... Natália Ložeková / natalialozekova.sk

sú predposledné jarné dni a tento nadčasový Válkov verš mi pripomenul, aká býva pre mňa každá jar. V znamení vône, sviežosti, ale aj hľadania čohosi nového. Túto sezónu to vo mne všetko znásobil filmový dokument Válek. Veľmi ma oslovil svojím vnútorným rozporom, pochybnosťami, bojmi a frustráciami z chvíľ, keď sa prehrávajú zápasy o svedomie. Ale aj vyhrávajú! 

Chcem písať o rozpore v nás. O tom, že v tichu, ktorému dovolíme rozhostiť sa v našom vnútri, napokon objavíme pohľad Boha, v ktorom sa zrodí náš pokoj, naše naplnenie, naša hĺbka a zmysel. Po zhliadnutí toho dokumentu vidím, ako aj nás Válkov rozpor zrkadlí.

Čo je viac: Posúvať svoj život dopredu alebo ho prehlbovať?

Neevokuje v tebe to posúvanie života túžbu po kariére, po zadovážení si toho, čo už všetci majú, len ty ešte nie? Túžbu niekým už konečne byť a niečo veľké znamenať? Nestagnovať. Napínať svaly a porovnávať sa! Žiť a produkovať adrenalín! Hlavne nech tvoja sebaprezentácia navonok vyzerá heroicky. Nech všetko hrá, ako má, aj za cenu (ne)nápadného hereckého výkonu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite