Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Objektívom Terezy Nvotovej: Hollywood

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Hollywood, Los Angeles. Človek by čakal nablýskané autá, moderné domy a ulice plné hviezd. Čo tu však vidím najviac, sú ľudia bez domova. Už len našej ulici parkuje zo desať obytných áut, v ktorých žijú celé rodiny, aj so psami. A vedľa v parku to vyzerá ako stanové mestečko.

Objektívom Terezy Nvotovej: Hollywood Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď zájdem do downtownu, teda tej časti mesta, kde sú vysoké domy a dá sa tam chodiť po chodníku, natrafím na zvláštny jav. Na ulici stoja fronty dobre oblečených ľudí, čakajúcich na stôl vo vyhlásených reštauráciach. 

Z taxíkov vystupujú baby v mikrosukniach na podpätkoch a hrnú sa na párty na strechách mrakodrapov, kde nikdy nechýba bazén alebo obria vírivka. 

A medzi týmto všetkým sa motajú ľudia bez domova, ktorí len rezignovane chodia sem a tam s kelímkom, keby im dakto náhodou chcel prispieť.

„Je fascinujúce, ako rýchlo si ľudia zvyknú na problém.“

Nemálo z nich zjavne trpí neliečenými psychickými poruchami. No napriek tomu ich nikto nevidí. Pripadám si ako v sci-fi filme, kde sú všetci schopní vidieť len ľudí zo svojej kasty a to ostatné je blokované nejakým čipom v mozgu. Len dve ulice od sushi reštaurácie na ktorú čakajú ľudia v oblekoch, totiž začína iný svet. Svet homeless ľudí, Skid Row, v ktorom žije až 8000 ľudí v stanoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite