Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Evy Lavríkovej

.eva Lavríková .stĺpčeky .za slušné slovensko

Zdalo by sa, že už bolo povedané všetko. A neraz. Že voláme po slušnosti v politike, po slušnom a spravodlivom Slovensku, po dobrom živote pre nás všetkých. Smrť Jána a Martiny nás prebudila. 

je na nás, aby sme ich odkaz – poctivo a pravdivo pristupovať k životu, ku všetkým výzvam, ktoré nás čakajú – niesli ďalej. Je na nás, aby sme sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia snažili pozitívne budovať našu vlastnú budúcnosť. Je to zodpovedná úloha. Možno sa zdá až priveľká, sama pred sebou by som si však neobhájila, keby som to vnímala inak. Keby sme to vnímali inak.

Pýtajú sa ma, koľko nás organizátorov Za slušné Slovensko vlastne je. Priznám sa, že úplne presne to z hlavy neviem. Pred očami mi vyskakujú tváre z mnohých miest a obcí po celom Slovensku; tí, ktorí sa k nám pripojili zo zahraničia; všetci, čo sa zapojili nielen do organizácie samotných zhromaždení, ale aj do mobilizačných kampaní, tvorby a roznášania novín, diskusií, iniciatív Srdcom doma či Ťahaj domov; tí, čo s nami boli v Bruseli; tí, čo nám akýkomkoľvek spôsobom pomáhali. Je nás veľa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite