Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako ďalej s dlhmi, milá opozícia?

.dalibor Roháč .stĺpčeky .iný pohľad

Ak niečo ukázala kampaň pred eurovoľbami, tak to, že na európske témy má stredopravá opozícia veľmi rozdielne názory. Samotná Rozdielnosť by pritom bola v úplnom poriadku, ale...

Ako ďalej s dlhmi, milá opozícia? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

kvalite debaty by pomohlo, ak by jej významní protagonisti vrátane Richarda Sulíka preukázali väčšiu ochotu vidieť veci v súvislostiach.

Minulý utorok francúzsky prezident Macron povedal, že by po voľbách rád zorganizoval „konvent,“ ktorý by zrejme viedol k novej európskej zmluve. To je vážna vec. O deň skôr pritom Sulík nazval Macrona „škodnou“ a v poslednom týždni kampane sa navyše vyznal z obdivu k Matteovi Salvinimu.

Zastavme sa na chvíľu pri fiškálnej politike. Tá totiž príde na európskej úrovni skôr či neskôr na pretras, zrejme aj na Macronom zamýšľanom konvente. A keďže sa na podobnom probléme už jedna reformná vláda na Slovensku rozpadla, namieste nie je neoblomnosť, skôr opatrnosť, ochota na kompromis, ale najmä rešpekt k faktom.

Predseda SaS tvrdí, že absolútna úroveň dlhu nie je pre krajiny eurozóny problémom, pretože nízke úrokové miery stanovené Európskou centrálnou bankou znamenajú lacnú dlhovú službu. ECB nulovou sadzbou údajne „sanuje“ rozpočty členských krajín, ktoré pokračujú v bezhlavom míňaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite