Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko na MS: Začali sme s liečbou!

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Tesné prehry s Fínskom, Kanadou a Nemeckom s rozhodujúcimi gólmi na konci zápasov zvádzajú ku kritike nového vedenia nášho hokeja. Ale práve tie prehry ukazujú na presný opak.

Slovensko na MS: Začali sme s liečbou! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pred začiatkom MS sme v .týždni napísali, že Miro Šatan, Craig Ramsay a viacerí lídri zlatej generácie vytvorili svojimi krokmi predpoklad obnovenia radosti z našej reprezentácie. Ale dodali sme aj to, že radosť ešte nebude „z úspechu, na ten ešte nedozrel čas, ale z nasadenia, spôsobu hry a tímovej chémie, ktorá je v hokeji kľúčová“.

A čo sa v prvom týždni MS ukázalo?

Že nasadenie je ukážkové, že spôsob hry reprezentácie je omnoho rozumnejší, ale aj krajší ako v nedávnej minulosti a že tím aj jeho vedenie držia vzorne spolu. Samozrejme, urobili sa aj chyby, prejavila sa mentálna zraniteľnosť v rozhodujúcich momentoch zápasov a chýba nám jasná brankárska jednotka. Ale to všetko sú prirodzené dôsledky omladzovania tímu a prebudovávania zastaraného spôsobu hry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite