Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je to všetko naozaj pravda?

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Čo sa zmenilo vo svete po Kristovom vzkriesení? Jeden mŕtvy ožil. No napriek tomu denne umierajú tisícky ľudí. Počas Veľkej noci radostne spievame Aleluja. Ale utrpenia na svete vôbec neubudlo.

Je to všetko naozaj pravda? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ježiš je spasiteľom sveta! To vyznávajú kresťania, obzvlášť počas Veľkej noci. Vyzeráme preto my kresťania ako vykúpení? Podľa čoho sa dá poznať, že Veľká noc predsa len zmenila svet? Veľmi obozretne by som sa chcel pokúsiť nájsť a ukázať stopy, ktoré prinajmenšom dávajú tušiť, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych, žije a je pri nás po všetky dni, ako to sľúbil. Niektoré stopy nachádzam v Evanjeliu, iné v mojej vlastnej skúsenosti. 

Tie dni v Jeruzaleme museli byť pre stúpencov Ježiša plné hrôzy a bolesti: Ježišovo uväznenie, útek apoštolov, ktorí sa ukryli vo svojich príbytkoch, jeho smrť, jeho pochovávanie. Jednoducho, toto všetko! A strach, že aj ich uväznia. Práve keď sú v takomto biednom rozpoložení, zrazu prichádza Ježiš a pozdraví ich jednoduchým slovom: Šalom! Pokoj vám! Povie to hneď dva razy. A pokoj a radosť vstúpia do ich vyplašených sŕdc. Presne túto skúsenosť poznám dobre aj ja sám. Hoci nemôžem vidieť Ježiša, často zažívam takýto pokoj, ktorý sa neočakávane objaví v ťažkých, strastiplných momentoch. Cítim to vtedy veľmi zreteľne: Tento pokoj neprichádza odo mňa, ale od Ježiša. On to predsa aj sľúbil: „Svoj pokoj vám dávam.“ Ježiš nie je iba vzdialenou spomienkou. On žije a je tu pre nás.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite