Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hokejová slávnosť

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Majstrovstvá sveta v hokeji boli pred rokom 1989 jednou z mála možností pocítiť hrdosť na Československo. A na Slovensku po roku 1993 často tiež. Ale MS v skutočnosti nie sú náhradka vlastenectva.

Hokejová slávnosť Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v prvom rade uvidíme krásny šport v podaní mnohých najtalentovanejších hokejistov planéty. Bude tu Tavares, Ovečkin, Malkin, Voráček, Gudas aj supertalent Hughes. To samo osebe povýši v spolupráci s top trénermi sveta hokejové majstrovstvá na koordinované umenie pohybu a myslenia.

Keďže sa tieto MS konajú u nás doma, je tu ešte niečo navyše. Kedysi sme boli doma spolufavoritmi, dnes nie sme, ale možnosť vidieť svetovú kvalitu na vlastné oči a príležitosť organizačne sa podieľať na jej vyniknutí je bonus, ktorý zažívame raz za desať rokov.

Pre nášho fanúšika sú domáce MS vždy pokušením uveriť, že siahneme na medaily. Ale časy samozrejmého nároku na úspech sú už preč. Náš hokej, jeho vedenie i štát celé roky zanedbávali, žilo sa z minulosti, rozhodujúce posty nezastávali kvalitní ľudia, ale oportunisti a podivné simplexné osobnosti. Dnes žneme ovocie a bude trvať opäť roky, kým sa vrátime na stratené pozície.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite