Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Juraja Šeligu

.juraj Šeliga .stĺpčeky .za slušné slovensko

Z času na čas počujeme o tom, ako za tých 30 rokov od Nežnej revolúcie Slovensko prešlo dlhú cestu a aký je náš príbeh úspešný. Keď to počúvame príliš často, neprikladáme tomu žiadny význam, akurát nás to dobre nasrdí. 

pochopiteľne, žijúc každodennú realitu, opantávajú nás problémy.  Je úspešným príbehom to, v akom stave je naše zdravotníctvo, alebo to, na akých pozíciách sa umiestňujú slovenské školy v medzinárodných hodnoteniach? My, ktorí pri návšteve nemocnice premýšľame, či sme si vzali alebo nevzali toaletný papier, nebudeme predsa opakovať tú prázdnu frázu. 

No úprimne treba povedať, že v mnohom záleží aj na perspektíve, z ktorej sa pozeráme. Samozrejme, nie je to žiadna raketová veda a celý tento text môže ľahko skĺznuť ku klišé. Perspektíva ma však nútila uvažovať o hesle „úspešný príbeh“. Pred pár dňami som bol totiž v Severnom Macedónsku.  Na jednej strane krásna krajina obkolosená horami, na strane druhej chudobná krajina zviechajúca sa z vojny. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite