Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Šnúra a dospelácke detstvo

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Väčšinou na modernú dobu nadávam, ponosujem sa na plytké vzťahy, nárast neosobných technológií, najradšej by som zrušila smartfóny a internety (napriek môjmu výživnému využívaniu oboch) a nepáči sa mi, ako zasahujú do našich životov, kultúr a správania. Ale...

Očami Doroty Nvotovej: Šnúra a dospelácke detstvo Natália Ložeková / natalialozekova.sk

sú tu youtubové vojny. Ako jedno z mála pozitív tohto digitálneho marazmu máme možnosť s kamarátmi sedieť za tabletom a púšťať si videá, z ktorých ideme umrieť. Práve som sa počas šnúry s kapelou zosunula od smiechu rovno z dodávkovej sedačky na zem, a ešte aj v závažných kŕčoch. 

Bolo to počas videa Double Rainbow – Original Version by Yosemite Bear. Má 45 miliónov zhliadnutí. Bolo to krátko potom, ako Marek Minárik kolaboval pri videu Gotovanie s Grocjanem – paruvky, čo bolo potom, ako sa Slnko rehotal na „ANTIK internet-e“. Vyskúšajte si ich, môžeme ísť donekonečna.

Youtubové vojny sú len jeden z elementov, ktorými sa na šnúre zabávame. Počas prejazdu z Martina do Prešova som už na deväťdesiatom kilometri narátala štyri zastávky na pumpe. 

„Ťahá nám všetkým na štyridsať a zrazu sa v nás prebudí úprimné huncútske detstvo.“

Pumpová turistika je v našej kapele prítomná vo veľmi extrémnej forme. Kávy, cigy, bagety, vyčúrať sa a o 10 kilometrov znova. Privretá noha jedného z nás vo dverách dodávky, silné lieky na bolesť, ktorých žiaducim vedľajším účinkom sú stavy eufórie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite