Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .stĺpčeky .lotroviny Pištu Vandala

Raz do týždňa  mi volali neznáme čísla. Snažili sa mi predať rôzne veci, poradiť v podnikaní. Báli sa o môj krvný tlak aj nízky plat. Podľa ich slov im na mne záležalo. Som človek skeptický, príliš som im neveril. Ale čo keď predsa? 

Lotroviny Pištu Vandala Natália Ložeková / natalialozekova.sk

dokázal som pochopiť ich pohnútky. Aj oni potrebujú žiť, predať, mať výsledky. Zvolil som taktiku láskavého prístupu, trpezlivej pozície a na konci som sa vždy zdvorilo poďakoval s tým, že si to musím premyslieť. Číslo som si následne uložil ako „nedvíhať – blbosť“. 

Od istého času telefón mlčí. Urobil som totiž osudovú chybu, zle som si vysvetlil poslednú otázku, ktorú mi neodbytná pani položila: „Ak by ste sa chceli na čokoľvek opýtať, nech sa páči.“ Práve som čítal knihu o Arnoštovi Lustigovi, ktorá je prvoplánovo učebnicou tvorivého písania, no je v nej veľa odkazov na holokaust, komunizmus, Aristotela, literatúru, umenie i brak. Pod týmto dojmom som na pani vychŕlil spŕšku otázok: „Aký je zmysel života? Aký zmysel má utrpenie v živote človeka? Prečo život trvá, ale jedného dňa sa bunky prestanú obnovovať a človek zomrie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite