Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Čo vyhralo a čo prehralo

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Zvolenie Zuzany Čaputovej nie je jednorazovým triumfom autentického kandidáta nad umelinou Smeru. Je to omnoho dôležitejšie víťazstvo s dôsledkami na celé budúce desaťročie.

Štefan Hríb: Čo vyhralo a čo prehralo Natália Ložeková / natalialozekova.sk

 najskôr dva projekty, ktoré v týchto prezidentských voľbách prehrali.

V prvom rade utrpel porážku Smer so svojím záchranným projektom „nezávislého” kandidáta. Je to po minulých prezidentských voľbách, župných voľbách, parlamentných voľbách a komunálnych voľbách už piaty dôkaz poklesu príťažlivosti Smeru, čím je dostatočne preukázané, že sme svedkami konca celej jeho éry. Už mu nepomáha nič - ani nasadenie druhej ligy Pellegrini-Saková, ani nezodpovedný dôchodkový strop, ani hra bývalých komunistov na tradičné hodnoty, ani podpora oportúnnej katolíckej hierarchie či náboženského extrému. Maroš Šefčovič preukázal fatálnu mieru kariérizmu, keď toto waterloo nevidel.

Druhý zlyhaný projekt týchto volieb má na svojom konte slovenský politický katolicizmus. Sníval o katolíckom prezidentovi, no dostal desivú správu o svojom stave. To, že sa nedokázal zjednotiť na podpore Františka Mikloška, to, že hlavnými zberačmi jeho hlasov boli Harabin s Kotlebom, a aj to, že v druhom kole ho falošne zastupoval absolvent moskovskej prípravky KGB, je jeho najväčšia katastrofa od roku 1989. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite