Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Školský mikrosvet

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Školský mikrosvet býva veľmi bohatý a rozmanitý. Nie, nemyslite si, že toto by mala byť nejaká maturitná otázka na tému „Môj mikrosvet – umelecký opis miesta“. Vôbec nie. Toto je jednoducho reálny život.

V triede sestry Hermany: Školský mikrosvet Natália Ložeková / natalialozekova.sk

dnes sa nám napríklad v prime prihodilo toto: Dorotke počas hodiny zabehlo, tak sa opýtala, či by sa mohla napiť. Vytiahla teda fľašu, napila sa a v momente sa rozbehla k umývadlu. Od umývadla už zvládla iba znechutene zakričať: „Ten čaj je osolený, nie osladený!“ A tak začala milá fľaša veselo putovať po triede. Prečo? Lebo prima. Dvanásťročné deti žijú totiž v predstave, že toto – napríklad osolený čaj – musia stoj čo stoj vyskúšať. Čo na to učiteľ? Ten iba bezmocne stojí a prizerá sa tomuto divadlu, lebo ak už má za sebou nejakú pedagogickú skúsenosť, tak vie, že fľaša teraz bude musieť obísť celú, ale úplne celú triedu. A všetci sa potom zodvihnú a budú jeden po druhom utekať k umývadlu. Tam tú odpornú tekutinu nahlas – lebo potichu to nie je ono – vypľujú a nezabudnú dodať niečo ako: „Fuj, to ako ti mohol toto urobiť!“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite